تجـــــــــــــارت یــونیــورسیــتی

با خیال راحــــــــــــــــــت تجارت کنید

صادرات عسل

عسل یکی از محصولات پرصورد صادراتی است که در ایران به میزان زیادی تولید میشود و شما میتوانید با دانش صادرات ، صادرات عسل را شروع کنید

صادرات عسل و اهمیت آن

صادرات عسل یکی از رایج ترین و محبوب ترین معاملات خارجی در بین تجار ایرانی می باشد همچنین به دلیل تولید بسیار زیاد عسل در ایران باعث شده است که گزینه مناسبی برای صادرات به دیگر کشور ها باشد ، حال به نکته ای اشاره خواهیم کرد که چرا صادرات عسل برای ما که جز تولید کنندگان برتر عسل در جهان هستیم مناسب است؟

عسل طبیعی سرشار از مواد مغذی و دارویی می‌باشد که از آن در ساخت بسیاری از دارو‌ها و شربت‌های درمانی استفاده می‌شود و حاوی ویتامین ، املاح معدنی ، ساکاروز ، فروکتوز ، گلوکز ، آب و مالتوز می‌باشد. اینکه از عسل برای ساخت دارو استفاده میشود جدا از هرگونه مصرف معمولی این مفهوم را به ما میرساند که کشور های دیگر برای ساخت دارو به عسل های طبیعی و مرغوبی نیاز دارند و این موضوع میتواند یک هدف برای شروع صادرات عسل باشد. 

توجه داشته باشید که عسل شامل چند نوع طبیعی ، تقلبی ، تغذیه‌ای ، عسلک و سمی می‌باشد که ما در این مقاله فقط بر روی عسل طبیعی متمرکز هستیم و میخواهیم شمایی که عسل را برای صادرات و تجارت خارجی انتخاب کرده اید راهنمایی نماییم . 

جایگاه ایران در بین برترین تولیدکنندگان عسل

جایگاه ایران در بین برترین تولیدکنندگان عسل

در سال ۲۰۱۹ میلادی کشور چین با تولید تقریبا ۵۰۰ هزار تن عسل طبیعی بزرگترین تولیدکننده و بعد از آن ترکیه با تولید ۱۱۷ هزار تن در رتبه دوم تولید کنندگان عسل در جهان بودند.کشور ما ایران در همین سال با تولید ۷۸ هزار تن عسل سومین تولیدکننده بزرگ در جهان شناخته شد که بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

اما اتفاق بهتر از این در سال ۲۰۲۲ رقم خورد که ایران توانست با تولید ۱۳۶ هزار و ۴۸۵ تن عسل طبیعی پس از چین در جایگاه دوم قرار گیرد و ترکیه با ۹۶ هزار تن در رده یک تا سه قرار بگیرند. همچنین ایران به دلیل داشتن اقلیم متنوع امروزه بیش از ۵۰ نوع عسل تک‌گل در سرتاسر کشور تولید می‌شود و بازار و بستر مناسبی برای صادرات عسل فراهم کرده است.

اگر میخواهید برای شروع صادرات سرماهی کمی را در نظر بگیرید مقاله تجارت با سرمایه کم را حتما مطالعه کنید

برترین صادرکنندگان و واردکنندگان عسل در جهان و جایگاه ایران

شما با دانستن بهترین صادرکنندگان و وارد کنندگان عسل میتوانید کشور هدف را برای شروع صادرات عسل انتخاب کنید ، حال بررسی میکنیم که در سال ۲۰۲۰ اولین صادرکننده عسل به دنیا کشور نیوزیلند بود و بعد از آن کشور چین ، آرژانتین ، آلمان و اوکراین به ترتیب دوم تا پنجم شدند. از بزرگترین واردکنندگان عسل و خریداران عسل در جهان نیز می‌توان به آمریکا ، آلمان و ژاپن اشاره کرد.

در همین سال  کشور های چین ، هند ، ترکیه و ویتنام نیز از برترین صادرکنندگان عسل در قاره آسیا به حساب می‌آیند.اما چرا اسمی از ایران در بین برترین صادرکنندگان عسل نیست ؟ 

با وجود اینکه در همین سال ۲۰۲۰ میلادی ، ایران در رده سوم تولیدکنندگان عسل در جهان بوده ، اما رتبه آن در صادرات عسل عدد باورنکردنی ۶۴ام در بین دیگر کشور ها است.

این برای شما که میخواهید صادرات عسل را شروع کنید موقعیت بسیار خوبی به حساب می آید، و از طرفی این موضوع نشان می دهد که حجم بالایی از تولید این محصول به مصرف خود مردم ایران میرسد و این موضوع یعنی شما با داشتن دانش تجارت داخلی میتوانید محصول عسل را در حجم بالایی به فروش برسانید.

 که در ادامه مقاله ، به دلایل پایین بودن میزان صادرات عسل ، خواهیم پرداخت.

برترین صادرکنندگان و واردکنندگان عسل

مشکلات صادرات عسل

مشکلات صادرات عسل مشکلاتی بنیادین و متعدد می‌باشد و نظرات مختلف برای رفع این مشکلات مطرح شده است که هرکدام جای تامل و درنگ دارد و سوال بسیاری از افراد این است که چرا صادرات عسل نسبت به تولید پایین است ؟ اما از اصلی‌ترین مشکلات صادرات عسل طی دهه اخیر می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

 

  • موانع مبادلات ارزی
  • عدم توجه مسئولان به صنعت زنبورداری و نابودی بخش کشاورزی
  • تحریم‌های بانکی و غیربانکی
  • عدم نظارت اصولی بر کیفیت محصول
  • از بین رفتن اعتماد جهانی نسبت به عسل ایرانی
  • قاچاق عسل و زنبور ملکه
  • عدم رعایت استاندارد جهانی
  • سوء مدیریت در مازاد تولید عسل
  • بسته‌بندی‌‌های نامناسب و ارائه ویترینی ضعیف از محصول

یکی دیگر از نکاتی که باعث تاسف است صادرات عسل به ترکیه‌ای است که خود از برترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان جهان به حساب می‌اید.

با بیانی بهتر می‌توان گفت عدم اعتماد بازار جهانی و مخصوصا اروپا به عسل ایرانی باعث شده تا ترکیه عسل ایرانی را با قیمت پایین‌تر خرید کند و با تغییر لیبل و نام عسل (Re-Branding) به نفع خودشان ، عسل ایرانی را با نام عسل ترکی به مشتریان خارجی با قیمت چندین برابری می‌فروشند. به این عمل ری – اکسپورت (Re-Export) نیز می‌گویند.

صادرات زعفران یکی دیگر از محصولات پرسود صادراتی ایران که صفر تا صد صادرات آن را توضیح داده ایم

خریداران عسل ایرانی در جهان و سود صادرات عسل

امروزه عسل ایرانی به بیش از ۲۲ کشور مختلف در جهان صادر می‌شود که مهم‌ترین آن می‌توان به چین ، بحرین ، کویت ، قطر ، ترکیه ، افغانستان ، آذربایجان ، امارات ، عمان ، آلمان ، انگلیس ، کانادا ، مالزی ، استرالیا ، هنگ کنگ ، عراق و لبنان اشاره کرد.

طبق اظهارات ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران ،  ارزش صادرات عسل ایران معادل ۵.۶ میلیون دلار می‌باشد که عدد ناراحت‌کننده‌ای برای تاجران عسل و شرکت‌های صادرات عسل می‌باشد چراکه پتانسیل صادرات عسل ایرانی به شدت بالاست و می‌توان تا حد زیادی از طریق این محصول ارزآوری کنیم.

برای صادرات عسل باید تولیدکننده باشیم ؟

برخلاف باور بسیاری از مردم و حتی تجار ، برای شروع صادرات یک محصول نیازی نیست که حتما تولیدکننده آن باشیم.اگر می‌خواهید عسل را صادر کنید می‌توانید با خرید عسل از تولیدکننده آن کار را شروع کنید و خودتان را درگیر مسائل تولید و هزینه‌های اولیه تولید نکنید .

 درواقع به جای تولیدکننده عسل ، تامین‌کننده آن باشید.حتی بسیاری از تولیدکنندگان عسل حاضر به همکاری با شما برای صادرات هستند در صورتی که شما دانش صادرات را داشته باشید و برای شروع گاها از شما مبلغی برای محصول خود دریافت نمی‌کنند.

بیان را ساده‌تر کنیم ، هر تولیدکننده‌ای مشتاق همکاری با تاجران برای صادرات محصول خودش است و در بسیاری از موارد کالای خود را به صورت امانی به شمایی که می‌خواهید صادر کنید می‌دهند و شما نیاز به هزینه اولیه سنگین برای تامین عسل را ندارید.

پس از انجام صادرات و دریافت مبلغ از مشتری ، هزینه کالا به علاوه درصدی از سودی که تعیین کرده بودید باید با تامین کننده اعطا گردد. همانطور که پیشنهاد شد برای انجام این کار شما باید دانش صادرات را داشته باشید تا تولید کننده به شما اعتماد کند از همین رو تجارت یونیورسیتی که بزرگترین مرجع آموزش تجارت در ایران است به صورت رایگان شما را در این زمینه راهنمایی می نماید.

مشاوره برای شروع صادرات و همکاری با تولید کنندگان 02191691327

چند قدم اصلی برای صادرات عسل

برای صادرات هر محصولی چند قدم ثابت وجود دارد که باید این مراحل به درستی طی شود تا به نتیجه دلخواه شما و صادرات موفق رسید تا بتوانید فروش خارجی را تجربه کنید این مراحل عبارتند از :

چند قدم اصلی برای صادرات عسل

انتخاب کشور برای صادرات عسل :

در اولین گام از شروع صادرات عسل شما باید کشور مقصد را انتخاب کنید.انتخاب کردن این کشور معیارهای مختلفی دارد که باید رعایت کنید.مثلا کدام کشورها بیشترین میزان واردات عسل و بیشترین نیاز به عسل را در بازارشان دارند یا بزرگترین مشتریان عسل ایرانی کدام کشورها هستند.

انتخاب کشور به دلیل اولین قدم بودن در صادرات از اهمیت بالایی برخوردار است که بهتر است قبل از انتخاب نهایی تحقیقات کافی انجام دهید.

صادرات به عراق به دلیل همجوار بودن آن با کشورمان باعث راحت تر شدن صادرات در اولین صادرات میباشد

بسته‌بندی عسل صادراتی :

بسته‌بندی عسل برای صادرات یکی از مهمترین مراحل صادرات و فروش می‌باشد.شما در بسته‌بندی عسل خود به چند نکته باید توجه داشته باشید ، مانند استفاده از رنگ‌های جذاب و تاثیرگذار با توجه به سلیقه ، فرهنگ و آداب و رسوم کشور هدف که در مرحله قبل انجام داده اید.

مورد دیگر جنس و کیفیت بسته شما و خلاقیت در زیبایی آن می‌باشد.محصول عسل به دلیل چسبندگی زیاد استفاده از آن را سخت می‌کند مخصوصا در بسته‌بندی های فله و معمولی که خیلی ها به علت سختی استفاده از آن از خرید کردن منصرف می‌شوند ، به همین خاطر بسیاری از طراحان و تولیدکنندگان بسته بندی با استفاده از روش‌های خلاقانه باعث سهولت در استفاده از این محصول شده‌اند 

مانند طراحی بسته‌های عسل در قالب سس که تا حد زیادی مصرف‌کننده را از چسبندگی راحت کرده است.اصلی‌ترین نکته در طراحی بسته بندی استفاده از زبان کشور هدف بر روی این بسته‌ها می‌باشد که حتما باید رعایت شود و از استفاده زبان فارسی باید خودداری کنید.

بسته‌بندی عسل صادراتی

ایجاد هویت و تولید محتوا برای صادرات عسل :

محصول شما پس از بسته‌بندی باید به بهترین و زیباترین فرم به نمایش گذاشته شود.یعنی باید برای این محصول یک اسم زیبا و تاثیرگذار ، لوگوی ساده و مناسب ، رنگ سازمانی ایده‌ال ، سایت ، کاتالوگ ، سربرگ طراحی کنید.دقت به جزئیات در تمام این موارد باعث جذب مشتری می شود.

شاید به نظرتان این مراحل کوچک و کم اهمیت است اما باید بدانید که گاها استفاده از یک لوگو و رنگ مناسب بر روی یک محصول باعث فروش بسیار بالا شده و یا حتی انتخاب یک اسم جالب و خلاقانه باعث جذب بسیار زیاد مشتری شده است.

بازاریابی و پیدا کردن مشتری :

اصلی‌ترین مرحله در صادرات عسل ، بازاریابی آن است.قبل از شروع کردن این مرحله از مراحل قبل خود اطمینان حاصل کنید.اگر هر کدام از مراحل قبل به درستی انجام نشود ممکن است در بخش بازاریابی کار شما سخت شود.

بیش از ۲۰ روش بازاریابی برای صادرات محصول وجود دارد مانند ایمیل مارکتینگ ، لیست غرفه‌داران نمایشگاه ، فیسبوک مارکتینگ ، گوگل و … که پیشنهاد ما مشاهده دوره رایگان نقشه گنج تجارت یونیورسیتی و سپس دوره شماره یک صادرات مجموعه تجارت یونیورسیتی می‌باشد تا با هر یک از این روش ‌ها کاملا آشنا شوید.

کافیست از یکی از این روش ها تنها یک مشتری پیدا کنید و اولین صادرات خود را رقم بزنید تا مسیر تجارت برایتان راحت‌تر و شیرین‌تر شود.در صورت نیاز به مشاوره اطالات خود را برای ما ارسال کنید تا متخصصین ما با شما در سریع ترین زمان تماس بگیرند.

صادرات میوه خشک با محبوبیت بالا میان کشور های دیگر باعث انتخاب مناسب محصول برای صادرات

مجوزهای لازم و گمرک :

طبیعتا برای صادرات عسل از هر کجای دنیا به هر کشوری نیازمند چندین مجوز و مدرک دارید.کشور ما نیز این قضیه مستثنی نیست و شما برای صادرات عسل خود به هر کشوری باید مجوزهای لازم را کسب کنید.

صادرات مواد غذایی که عسل نیز شامل آن می‌شود نیازمند یکسری مدارک و مجوزهای دیگر از قبیل مجوزهایی از وزارت صنعت،معدن و تجارت ، وزارت بهداشت ، وزارت درمان و آموزش پزشکی ( معاونت غذا و دارو ) ، وزارت جهاد کشاورزی و همچنین گواهی و تاییدیه از سازمان محیط زیست و اداره استاندارد می‌باشد.

نتیجه گیری صادرات عسل

صادرات عسل در عین اینکه به شدت افت داشته ، به همان نسبت پتانسیل رشد دارد ، با برنامه‌ریزی اصولی و درست و طی کردن گام به گام مراحل آن می‌توان دوباره این تجارت را زنده کرد و در صدر بزرگترین صادرکنندگان قرار گرفت.کافیست کیفیت کار را حفظ کنید و تا حد ممکن اعتمادسازی کنید .

چراکه در کیفیت عسل‌های ایرانی شکی نیست و فقط عدم اعتماد بازار جهانی باعث رکود آن شده است.اگر به دنبال مسیری برای شروع صادرات هستید پیشنهاد تجارت یونیورسیتی به شما یادگیری صادرات است چراکه شما با آموزش درست صادرات میتوانید بسیاری از مشکلات و موانع موجود را به راحتی پشت سر بگذارید.

اشتراک گذاری مطالب

Telegram
WhatsApp
LinkedIn

تجارت یونیورسیتی

تجارت را با خیالت راحت یادبگیرید

مطالب اخیر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x