تجـــــــــــــارت یــونیــورسیــتی

با خیال راحــــــــــــــــــت تجارت کنید

صادرات سنگ صفر تا صد صادرات سنگ ساختمانی

صادرات سنگ به دلیل میزان حجم آن و نوع این تجارت خارجی دارای سختی و مشکلات نسبتا بیشتری می باشد اما دارای سود و درامد بسیار بالایی برای شما به عنوان تاجر می باشد

صادرات سنگ

به فروش هرنوع سنگ چه به صورت کوپ (فرآوری نشده) و چه به صورت برش خورده ( اسلب و تایل ) به مشتریان خارجی صادرات سنگ گویند که در ادامه به انواع آن اشاره خواهیم کرد.صادرات سنگ به دلیل میزان حجم آن و نوع این تجارت خارجی دارای سختی و مشکلات نسبتا بیشتری می باشد،و یکی از مسائلی که میتواند برای شما کمی سخت باشد هزینه جابه جایی آن است که با داشتن دانش کافی میتوانید این موضوع را آسان تر و راحت تر کنید بنابراین حتما نکات مربوط به آموزش صادرات را مطالعه کنید.

صادرات سنگ ایران و جایگاه آن

 ایران هشتمین کشور دارنده معادن سنگ ساختمانی در جهان به شمار می‌رود که بیشترین معادن سنگ متعلق به شهرهای أصفهان ، کرمانشاه ، محلات و قم می‌باشد. به طورکلی حجم ذخایر سنگ ساختمانی در جهان به ۱۵ میلیارد تن می رسد که ایران ۴ میلیارد تن از آن را در خود جای داده است و از این میزان حدود ۲۰ میلیون تن آن در سال استخراج و حدود ۵ درصد آن صادر میشود.

 بنابراین موقعیت جغرافیایی، فراوانی و تنوع سبب شده است که ایران از پتانسیل مطلوبی در بازارهای بین المللی برخوردار باشد. ایران از ذخایر غنی تراورتن، مرمر، مرمریت و گرانیت بهره مند است. با وجود تمامی مزیتهای سنگهای ساختمانی کشور در مقایسه با سایر کشور های جهان، با این حال سهم ایران از بازار مبادالت جهانی سنگ کمتر از ۳ درصد است!!!

سود صادرات سنگ

تولید انواع سنگ تزئینی کشور در سال ۹۸ بالغ بر ۱۵٫۵ میلیون تن سنگ است که نسبت به سال ۱۳۹۷ ، رشد ۱۸ درصدی را نشان می دهد. بر اساس آمار گمرک ارزش صادرات سنگ تزئینی در سال گذشته به ۲۷۰ میلیون دلار رسید که رشد ۳۵ درصدی را در مقایسه با سال قبل نشان می دهد.

یکی از راه های صادرات سنگ به کشورهای دیگر ، صادرات سنگ به صورت کوپ سنگ می‌باشد.کوپ سنگ همان سنگ استخراج شده‌ای است که هیچ‌گونه تغییر و فرآوری روی آن انجام نشده.متاسفانه به دلیل عدم حمایت از تولید و همچنین راحتی فروش به صورت کوپ سنگ ، اکثر حجم صادرات کشورمان به همین شکل بوده و کشورهای خریدار پس از خرید کوپ سنگ از ایران و انجام تغییرات متعدد روی آن سنگ تولید شده نهایی را با قیمت بسیار بالاتری به خود ایران می‌فروشند.

معدن سنگ ساختمانی در ایران

ذخایر سنگ‌های ساختمانی در جهان حدود ۱۵ میلیارد تن است که در قبل اشاره شد ، ایران هم با ۴.۷ میلیارد تن ذخیره سنگ‌های ساختمانی در جایگاه هفتم دنیا قرار دارد. مهمترین معادن سنگ‌های ساختمانی ایران شامل ۴۴% سنگ مرمری، ۲۵% سنگ چینی، ۲۰% گرانیت‌ها، ۱۰% تراورتن و حدود ۲% سنگ مرمر است.

قطب تولید سنگ ایران استان اصفهان است که بیشترین تنوع سنگ را دارد. این موضوع برای کسانی که قصد تجارت سنگ و صادرات آن را دارند و در شهر اصفهان هستند موقعیت بسیار مناسبی به حساب می آید چراکه میتوانند راحت تر این محصول را از تامین کننده بگیرند و آن را صادرات کند.حال علاوه بر اصفهان استان مرکزی، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، یزد، زنجان، قزوین و همدان در رده‌های بعدی قرار دارند.

خریداران خارجی سنگ

خریداران خارجی سنگ

مقاصد صادراتی قابل توجه سنگ ایران را با توجه به بازار کنونی میتوان به برخی کشورهای همسایه عرب، مانند قطر و عراق اشاره کرد.کشور عراق به دلیل رشد و درحال پیشرفت نیازمند بسیاری از محصولات میباشد و برخی از این محصولات را از ایران تامین میکند و این فرصتی خوبی برای صادرات به عراق به حساب می آید.

از کشورهای غربی و اروپایی می‌توان به کشورهای روسیه ، آلمان ، ایتالیا ، انگلیس و آمریکا اشاره کرد. در میان کشورهای آسیایی میتوان به ازبکستان، آذربایجان، چین و ترکیه اشاره کرد.همانطور که گفته شد صادرات سنگ به دو صورت برش نخورده ( کوپ ) و برش خورده ( اسلب و تایل ) انجام می‌شود. 

صادرات سنگ کوپ

صادرات سنگ کوپ اغلب به کشورهای مطرح در زمینه سنگ مانند ایتالیا ، ترکیه و چین بوده .همانطور که در ابتدای مقاله صادرات سنگ به آن اشاره شد صادرات این نوع سنگ دارای سختی زیادی میباشد چراکه حمل و نقل بسیار متفاوت تری نسبت به دیگر محصولات دارد ، به همین خاطر پیشنهاد میکنیم اگر میخواهید برای باز اول صادرات سنگ را تجربه کنید حتما مشاوره بگیرید.

مشاوره کاملا تخصصی و رایگان برای صادرات سنگ 02191691327

صادرات سنگ‌ اسلب

صادرات سنگ‌های فرآوری شده یا برش خورده ( اسلب و تایل ) اغلب به کشورهای همسایه از جمله عراق ، افغانستان و کشورهای حوزه خلیج‌فارس صورت می‌گیرد. بیشترین میزان صادرات از ایران در بین انواع سنگ‌ها، سنگ مرمریت است. سنگ‌های معدن، تراورتن، کریستال و چینی در رده‌های بعدی قرار دارند.

بازار عرضه و تقاضای داخلی و خاجی برای صادرات سنگ

تقاضا سنگ‌های ساختمانی در داخل کشور به حدود ۸ میلیون الی ۱۲ میلیون تن در سال میرسد و تقاضا برای صادرات سنگ ساختمانی حدود ۷ میلیون تن معادل ۱۵۰,۳۱۴,۰۰۰ دلار به سایرکشورها است. این درحالی است که کارخانه‌های سنگ ما از ظرفیت تولید ۲۵ میلیون تن در سال برخوردار هستند.

یکی از دلایل کم بودن حجم صادرات سنگ ایران وجود تحریم‌ها و موانع بر سر مراودات بانکی ایران با سایر کشورها است. از لحاظ کیفیت می‌توان گفت تولیدات کارخانه‌های سنگ ایران مطابق با کیفیت و استانداردهای مورد نظر بازارهای اروپایی است اما تعداد بازرگانانی که بتوانند در بازارهای بین المللی به صورت حرفه‌ای کار کنند و بازاریابی کنند محدود است و این موضوع باعث شده است تا میزان ظرفیت صادرات سنگ ساختمانی ما کمتر از میزان ظرفیت تولیدمان باشد.

پیشنهاد ی برای صادرات محصولی پرسود و اصیل ، صادرات فرش یکی از تجارت های با کیفیت در ایران

نحوه ارسال انواع سنگ در صادرات

 سنگ کوپ درون کانتینر ۲۰ فوت قرار داده می‌شود و سنگ اسلب باتوجه به سایز بزرگتری که دارد بر روی پالت قرار می‌گیرد که درون هر کانتینر۲۰ فوتی ۵ یا ۶ پالت می‌توان قرار داد. سنگ اسلب و به دلیل داشتن حساسیت بالا و سایز بزرگ، قرار دادن آن در کانتینر به دقت بالایی نیاز دارد. 

سنگ تایل نیز با توجه به سایز کوچکتری که دارد درون صندوق چوبی قرار گرفته و هم در کانتینر ۲۰ فوت و هم ۴۰ فوت قابل بارگیری است این موضوع بستگی به میزان حجم صادراتی سنگ شما می باشد که با توجه به آن میتوان دقیق تر گفت که چطور میتوانید آن را حمل و نقل کنید.

مراحل صادرات سنگ

مراحل صادرات سنگ

صادرات سنگ مانند صادرات هر محصول دیگری مراحل و پیش‌نیاز های خاص خود را دارد که در ادامه به این مراحل می‌پردازیم.در صورت نیاز میتوانید با مطالعه آموزش صادرات کالا به مطالب مربوط به صادرات بیشتر اگاهی پیدا کنید.

۱. استخراج سنگ ، تهیه و بسته بندی

با توجه به نوع سفارش مشتری خارجی سنگ استخراجی را در مراحل متعدد به سنگ دلخواه مشتری تبدیل می‌کنیم.یعنی اگر سنگ برش خورده بخواهد و یا کوپ سنگ. بسته بندی یکی از نکات مهم صادرات سنگ می‌باشد چراکه اگر سنگ ارسالی از نوع تایل یا اسلب باشد باید به نحوی بسته‌بندی شود که در مسیر (هوایی یا زمینی) آسیبی نبیند و دچار هیچگونه شکستگی یا ترک نشود.همچنین بسته بندی آن باید طبق استانداردهای کشور مقصد و مشتری شما باشد.

اگر به این موضوع توجه لازم را نکنید باعث خسارت مالی زیادی میشوید چراکه مشتری خارجی بار را قبول نمیکند و همچنین هزینه برگشت بار هم دوباره به عهده شما است و این میتواند اسیب مالی زیادی را به شما وارد کند پس بنابراین به بسته بندی سنگ صادراتی دقت کنید.

۲. دریافت مجوز

شما به عنوان یک صادرکننده باید تمامی مدارک و مجوزهای لازم جهت صادرات را از سازمان و ارگان‌های مربوطه دریافت نمایید تا در حین پروسه صادرات با هیچ‌گونه مشکلی مواجه نشوید.

۳. انتخاب کشور هدف

در این مرحله شما باید به انتخاب کشور مقصد بپردازید و با تحقیقات گسترده مسیر صادراتی خود را مشخص کنید.طبیعتا کمک گرفتن از آمار صادرات سنگ می‌تواند مفید واقع شود و متوجه شوید که کدام کشورها توان خرید بیشتری دارند و آنهارا برای مقصد صادراتی خود انتخاب کنید.

بسیاری از تجار بزرگ و باتجربه چندین کشور را برای صادرات انتخاب می‌کنند اما اگر شما در قدم اول این کسب و کار هستید پیشنهاد ما انتخاب تنها یک کشور است تا با روند کار آشنا شوید و بتوانید در گام های بعدی چندین کشور هدف را انتخاب کنید.

۴. ایجاد هویت

پس از انتخاب کشور هدف نوبت به ایجاد هویت و تولید محتوا سنگ و یا سنگ ساختمانی می‌باشد.مواردی همچون ایجاد لوگو ، کاتالوگ ، سربرگ ، وبسایت ، رنگ سازمانی ، صفحات مجازی مختلف و … باعث بالا بردن ارزش کار شما و جلب اعتماد مشتری می‌شود.

در نظر داشته باشید که تمامی این مراحل باید به زبان کشور هدف باشد و به هیچ عنوان از زبان فارسی برای این مرحله استفاده نکنید.

۵. بازاریابی خارجی

۵. بازاریابی خارجی

پس از طی کردن مراحل بالا نوبت به مهم‌ترین قسمت از صادرات یعنی بازاریابی و پیدا کردن مشتری میرسید.در این گام از صادرات شما به عنوان یک تاجر باید از صبر بالایی برخوردار باشید ، یعنی ممکن است برای پیدا کردن مشتری ماه‌ها زمان لازم داشته باشید و به نتیجه نرسید اما باید صبورانه و همچنین حرفه‌ای با بازاریابی برخورد کنید تا اولین مشتری را پیدا کنید.

روش های بازاریابی خارجی بیش از ۲۰ نوع است که هریک از این روش ها می‌تواند برای شما بی‌نهایت مشتری به همراه داشته باشد. روش هایی مانند شرکت در نمایشگاه های معتبر خارجی ، لیست شرکت‌کنندگان نمایشگاه‌ها ، سرچ در گوگل ، یلوپیج‌ها ، ایمیل مارکتینگ و … که باید به همه این روش ها تسلط داشته باشید.

۶. قرارداد نویسی

پس از پیدا کردن مشتری نوبت به بستن قرارداد صادراتی میرسد که شما برای این گام باید تسلط کامل بر مبحث قرارداد نویسی داشته باشید.می‌توانید از تجار بزرگ در این زمینه کمک های مفیدی بگیرید و حتی مانند بسیاری از صادرکنندگان این گام را به متخصصین قرارداد نویسی برونسپاری کنید.

قیمت گذاری ، تعیین نوع وسیله حمل و اینکوترمز نیز از زیرشاخه های این قسمت می‌باشد.

۷. گمرک و ترخیص

در این مرحله شما کالای خود را به گمرک ارسال کرده و اظهارنامه صادراتی را دریافت خواهید کرد.بسیاری از تجار معتبر تمامی مراحل ترخیص گمرک را به ترخیص کار مطمئن و معتمدی که چندین بار با وی تجربه همکاری داشته واگذار می‌کنند.

۸. ارسال محموله ، پیگیری و پشتیبانی

در آخرین مرحله نیز شرکت حمل پس از دریافت جواز خروج کالا از صادرکننده آماده بارگیری شده و محموله را به کشور هدف ارسال می‌کند.باید در نظر داشته باشید که یکی از مهم‌ترین وظیفه شما پیگیری کیفیت ارسال از سمت مشتری است.

مشتری باید متوجه شود که شما فقط به دنبال فروش نیستید بلکه رضایت مشتری اولویت شماست تا از این طریق اعتمادسازی کنید و مشتری ترغیب شود بار دیگر از شما خرید کند.

صادرات سنگ به آلمان

با توجه به آمار جهانی صادرات سنگ در سال ۱۴۰۱ ، کشورمان ایران با صادرات کمتر از ۷۰ میلیون دلار در رتبه ۱۸ام صادرات سنگ در جهان و پنجم در قاره آسیا قرار گرفت که باتوجه به پتانسیل ها و معادن داخلی بسیار آمار ضعیفی به شمار می‌آید.بزرگترین خریداران سنگ از ایران کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس و پس از آن کشورهای اروپایی و همینطور استرالیا و کشورهای قاره آفریقا و آمریکا می‌باشند.

خیلی از علاقه‌مندان صادرات سنگ سوالات متعددی راجع به صادرات سنگ به آلمان داشته وتحقیقات بسیاری بر روی این کشور انجام می‌دهند در حالی که آمار صادرات سنگ به کشور آلمان سالیانه کمتر از ۷۰۰ هزار دلار بوده است. این موضوع از طرفی عدم اشباع سنگ ایرانی در آلمان را می‌فهماند و از طرفی ممکن است عدم کیفیت مطلوب سنگ ایرانی از سمت مشتریان آلمانی را برساند.

کشور آلمان سالیانه به طور متوسط ۵۰۰ میلیون دلار سنگ ساختمانی واردات می‌کند که کشورهای ایتالیا ( ۲۷.۶ درصد از کل واردات آلمان ) ، چین ( ۱۷.۹ درصد ) ، هندوستان ( ۱۳.۲ درصد ) ، ترکیه ( ۱۲.۲ درصد ) و پس از آن لهستان و پرتغال و دیگر کشورهای اروپایی از پرچمداران فروش سنگ به آلمان می‌باشد.

این در حالیست که ایران با فروش ۶۷۹ هزار دلار سنگ ساختمانی به آلمان در سال ۲۰۲۲ تنها ۰.۱۴ درصد از بازار واردات سنگ به آلمان را شامل می‌شود.اگر قصد صادرات سنگ به آلمان را دارید در قدم اول تفاوت سنگ های صادراتی ایران و کشورهایی که به المان بیشترین صادرات را دارند مانند ایتالیا ، چین ، هند و … را بسنجید و تا حد ممکن کیفیت سنگ خودتان را به این کشورها نزدیک کنید تا بتوانید از مشتریان آلمانی جواب مثبت بگیرید.

سود صادرات سنگ

سود صادرات سنگ

سود صادرات سنگ همواره ارقام قابل توجه‌ای را برای تاجران و صادرکنندگان به همراه داشته و خواهد داشت اما متاسفانه اکثرا کوپ سنگ‌ها به دلیل راحتی بیشتر از سنگ‌های برش خورده صادر شده‌اند.

کشور هایی مانند ایتالیا و ترکیه با خرید کوپ سنگ از ایران و فرآوری آن با قیمت بسیار گزافی همان را به ایران می‌فروشند.درواقع نه تنها ارزآوری انجام نمی‌شود بلکه برای اقتصاد داخلی بسیار مضر می‌باشد.

اگر شرایط فرآوری و پرداخت کوپ سنگ را در اختیار دارید حتما برای ارزآوری بیشتر و کمک به رشد اقتصادی کشور از این طریق صادرات کنید و ترجیحا از فروش کوپ سنگ و صادرات آن دست بردارید.

مشاوره کاملا تخصصی و رایگان برای صادرات محصولات پر سود 02191691327

اشتراک گذاری مطالب

Telegram
WhatsApp
LinkedIn

تجارت یونیورسیتی

تجارت را با خیالت راحت یادبگیرید

مطالب اخیر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x