تجـــــــــــــارت یــونیــورسیــتی

با خیال راحــــــــــــــــــت تجارت کنید

17 روش اصلی بازاریابی ، صفر تاصد بازاریابی صادراتی

بازاریابی صادراتی اصلی ترین مرحله در صاردات به حساب می آید چراکه این مرحله شامل نکاتی مهم و کاربردی می باشد که با رعایت آنها باعث موفقیت شما در صادرات میشود

بازاریابی صادراتی

بازاریابی صادراتی یعنی پیدا کردن مشتری خارجی برای محصولی که در داخل کشور تولید شده که بیش از ۲۰ روش کاربردی مانند ایمیل مارکتینگ ، سرچ در گوگل و گوگل مپ ، یلوپیج‌ها ، لیست شرکت‌کنندگان نمایشگاه و … وجود دارد و هریک از این روش‌ها بی‌نهایت مشتری خارجی برای شما به همراه خواهد داشت. در ادامه به بررسی هر یک از این روش های بازاریابی صادراتی خواهیم پرداخت.

پیدا کردن مشتری در خارج از کشور

پیدا کردن مشتری در خارج از کشور

بازاریابی خارجی یا به زبان انگلیسی Export Marketing مقوله‌ای متفاوت با بازاریابی داخلی می‌باشد و به دلیل دسترسی سخت‌تر به بازار خارجی با چالش های بیشتری مواجه هستیم.در بازاریابی داخلی شما به عنوان یک تامین‌کننده یا تولیدکننده کالا با افراد مختلفی در این زمینه ارتباط دارید و نیازی به شناخت بازارهای مختلف و پیدا کردن روش‌های نفوذ ندارید یا اگر نیازی داشته باشید می‌توانید در کمترین زمان به راه و مسیر مدنظرتان دسترسی داشته باشید.

 اما در بازاریابی خارجی کشورها و بازارهای بیشماری وجود دارد که هرکدام به دلیل نوع فرهنگ و فعالیت راه و روش‌های خاص خودش را دارد. تفاوت زبان نیز یکی دیگر از چالش‌های موجود در بازاریابی خارجی است ، درواقع اینکه بتوانیم به زبان انگلیسی با افراد در هرکشوری ارتباط برقرار کنیم بسیار نکته مثبتی می‌تواند باشد اما طبیعتا اگر می‌توانستید با هر مشتری به زبان کشور خودش صحبت کنید به مراتب فرصت‌های فروش بیشتری برای شما وجود داشت و مشتری حس اعتماد بیشتری نسبت به محصول شما پیدا می‌کرد.

شما باید بلد باشین که چطور تجارت و صادرات محصول را به روش تجارت با سرمایه کم انجام دهید

نقش اصلی یک تاجر در صادرات

یک بازرگان و تاجر موفق حکم مربی یک تیم فوتبال را دارد ، یعنی تیم مقابل را تجزیه و تحلیل می‌کند ، ترکیب دلخواه را می‌چیند و بازیکنان را قرار می‌دهد و برای هر فرد و هر مرحله یک استراتژی تعیین می‌کند. او فقط مدیریت این پروسه را برعهده می‌گیرد ، پیروز می‌شود بدون اینکه توپ به پای او برخوردی داشته باشد. 

ساده‌تر صحبت کنیم ، شما به عنوان یک تاجر نیاز نیست تا همه مراحل را خودتان انجام دهید ، یعنی نیاز نیست حمل و نقل ، ترخیص ، بسته‌بندی و … را تک به تک انجام دهید.شاید در قدم اول و تجارب اولتان صرفا برای اینکه از پروسه صادرات مطلع باشید این کارهارا انجام دهید اما به طور کلی شما باید مدیریت مراحل را در دست بگیرید و با نگاهی کلی این مراحل را به درستی به یکدیگر متصل و محصول را به مشتری نهایی تحویل دهید.

مثلا برای ترخیص کالا و امور گمرکی نیازی به حضور شما نیست و بهترین کار داشتن یک ترخیصکار مطمئن می‌باشد که همه کارهای شما را در کمترین زمان و با بهترین کیفیت انجام دهد و یا برای بسته‌بندی باید افراد حرفه‌ای و خوش سلیقه در این زمینه در کنار خود داشته باشید مانند بسته بندی خرمای صادراتی که یکی از محصولات صادراتی مهم در کشور ما به حساب می آید توجه به این نکته باعث میشود تا روند فروش خارجی شما در بهترین حالت پیش برود.

نکات مهم در بازاریابی صادراتی موفق

نکات مهم در بازاریابی صادراتی موفق

بازاریابی صادراتی به دلیل گستردگی و پیچیدگی نسبی که دارد شامل نکات زیادی است که با رعایت هر یک از این نکات می‌توانید سرعت پیشرفت در مسیر صادرات را چندین برابر افزایش دهید. در این بخش چندی از نکات مهم برای بازاریابی خارجی و صادراتی را به شما ارائه کرده‌ایم.

 خیلی از کسانی که به تازگی مسیر صادرات و تجارت خارجی را شروع کرده‌اند تصورشان این است که از زمانی که مرحله بازاریابی را آغاز می‌کنند باید در کمترین زمان مثلا در ماه اول یک یا چند مشتری خارجی برای محصول خود پیدا کنند.یکی از اصول مهم در بازاریابی صادراتی صبر و حوصله می‌باشد ، ممکن است چندین ماه بازاریابی انجام دهید و مشتری پیدا نکنید اما به یکباره یک مشتری برای محصولتان پیدا کنید که تمام وقت و هزینه‌ای که صرف کردید را جبران کند.شاید گاهی هزاران جواب نه بشنوید تا یک جواب آری پاسخ همه زحمات شما را بدهد.

اگر در مرحله بازاریابی پس از چندین ماه تلاش مداوم هیچ مشتری خارجی پیدا نکردید ، ممکن است مشکل از مراحل قبلی باشد ؛ یعنی یکی از مراحل انتخاب کشور ، انتخاب محصول ، بسته‌بندی ، برندسازی و تولید محتوا را به درستی طی نکرده‌اید.تمامی مراحل بازاریابی مانند قطعات یک خودرو به همدیگر مرتبط هستند و با ضعیف کردن یک قطعه کل دستگاه به مشکل برمی‌خورد.

 

درباره پیشنهادهای غیر طبیعی و اعداد و ارقام بزرگ حتما تحقیقات گسترده انجام دهید.بسیاری از پیشنهادهای بزرگ که از سمت افراد ناشناس خارجی شکل میگیرد احتمالا کلاهبرداری و دزدی کالا باشد. اگر قبل از شروع بازاریابی تحقیقات بازار را به درستی انجام داده باشید می‌توانید از قیمت محصولات مشابه خود در بازار هدف اطلاعات دقیق داشته باشید تا بتوانید پیشنهادهای غیر واقعی را تشخیص دهید.

یکی از بهترین روش‌های بررسی بازار چک کردن سایت‌های B2B   و B2C  مانند سایت علی بابا ، آمازون ، علی اکسپرس و از این قبیل می‌باشد.همچنین سعی کنید برای شروع از مشتری های کوچکتر شروع کنید و به دنبال اعداد و ارقام خیلی بزرگ نباشید.

 

حتما برای محصول خود یک مزیت رقابتی ایجاد کنید یعنی یک ویژگی که بین محصول شما و محصولات مشابه در بازار تفاوت ایجاد کند و بزرگترین مزیت محصول شما نیز به حساب آید.

بی‌شمار نکات دیگر در زمینه بازاریابی صادراتی لازم به اجرا می‌باشد که نمی‌توان به همه این موارد اشاره کرد و توصیه تجارت یونیورسیتی به شما مشاهده دوره رایگان هفت‌خان صادرات است که طی این دوره می‌توانید صفرتاصد صادرات و همچنین بازاریابی صادراتی را فرا بگیرید.

انواع روش در بازاریابی صادراتی

امروزه بیش از ۲۰ روش بازاریابی صادراتی برای محصول وجود دارد که با استفاده از هریک می‌توانید به بی‌شمار مشتری واقعی دسترسی داشته باشید.هریک از این روش‌ها با توجه به محصول و کشور هدف کاربردهای متفاوت دارد که با کمی آزمون و خطا متوجه این تفاوت‌ها خواهید شد.از مهمترین روش ‌های بازاریابی خارجی می‌توان به :

بازاریابی از طریق حضور در بازارچه‌های مرزی و گمرک :

در اکثر کشورهای بازارچه هایی در خط مرزی با کشور همسایه وجود دارند که همواره ساکنین شهرهای مرزی در این بازارچه‌ها سعی در خرید و فروش محصولات داخلی و خارجی کشور مجاور را دارند.این روش برای کالاهای عام بسیار مناسب است.

شرکت‌های بازرگانی و تجار :

در این روش شما لیستی از تجار و شرکت های قوی در زمینه صادرات را پیدا کرده و محصول خود را به این شرکت ها داده تا برای شما صادرات این محصول را انجام دهند.

وبسایت‌هایی مانند علی بابا ، آمازون و ... :

این وبسایت ها که یک وبسایت B2B  محسوب می‌شوند که تامین‌کننده بسیار بزرگی هستند و برای صادرات می‌توانید اطلاعات افراد و شرکت ها را از این طریق بدست آورید.برای خرید اکانت از سایت علی بابا باید سالانه بین ۱۴۰۰ تا ۱۸۰۰ هزینه پرداخت کنید که برای شروع اصلا توصیه نمی‌شود و بهتر است از روش‌های رایگان استفاده کنید.

دوستان و آشنایان در خارج از کشور :

اگر دوست و یا عضوی از خانواده در خارج از کشور زندگی می‌کند که مورد اعتماد شماست ، می‌توانید از این طریق بازارهای کشور مقصد را تحلیل و ارزیابی کنید ، محصولتان را در داخل تولید کنید و برای آن شخص بفرستید تا مراحل فروش نهایی و تحویل به مشتری را برایتان انجام دهد.این روش برای شروع کار بسیار توصیه می‌شود و می‌تواند سکوی پرتاب خیلی مناسبی برای شما باشد.

شرکت‌های EMC :

این روش بیشتر برای تولیدکنندگان مناسب است که تولید را خودشان و فرآیند بازاریابی و فروش را به شرکت های مدیریت صادرات واگذارکنند که در این روش تعیین شرایط و بقیه موضوعات با شرکت های مدیریت صادرات می‌باشد.

فروش به مشتری نهایی :

یک روش بسیار کاربردی و ساده با حاشیه سود بالا که در آن واسطه حذف و سود شما بیشتر می‌شود و همچنین مشتری نهایی تبدیل به مشتری دائمی شما خواهد شد.برای مثال اگر محصولتان مصالح ساختمانی است به جای بازاریابی بر روی فروشندگان خارجی این محصول باید بر سازنده های ساختمانی کشور هدف تمرکز و بازاریابی داشته باشید.

سایت‌های داخلی :

سرچ در گوگل مپ :

از طریق گوگل مپ می‌توانید فروشندگان محصولات مشابه به محصول شما را در کشور هدف پیدا کنید ، کافیست به زبان کشور مقصد نام محصول را سرچ کنید و به فروشندگان آنها دسترسی پیدا خواهید کرد که شماره تلفن و آدرس را نیز می‌توانید داشته باشید ، با آنها تماس بگیرید و محصول خود را پرزنت کنید.

فیسبوک مارکتینگ :

دقیقا مشابه با مورد قبل یعنی سرچ در گوگل مپ ، در پلتفرم فیسبوک نیز می‌توانید به‌نهایت خریدار و مشتری از بین تامین‌کنندگان و فروشندگان محصول مشابه با خود پیدا کنید و آنها را پرزنت کنید.

ایمیل مارکتینگ :

این روش مکمل همه روش های بازاریابی و اصلی‌ترین راه ارتباطی ما با مشتری است.حتما برای استفاده از این روش از ایمیل سازمانی استفاده کنید ( ایمیل شخصی ممنوع ) . سابجکت یا همان موضوع ایمیل بسیار مهم است و باید مشتری را مجاب با مشاهده پیام شما کند.

سایت‌های داخلی :

سایت هایی مانند دیوار ، ترب ، دیجی کالا ، شیپور و … که علی‌رغم باور بسیاری از افراد ، می‌توان در این سایت ها فروش خیلی بالایی را تجربه کرد.همانطور که شما سایت های فروش داخلی هر کشور را بررسی می‌کنید تاجران خارجی نیز به وبسایت‌های ایرانی برای خرید و فروش مراجعه می‌کنند و از این طریق ممکن است محصول شما را مشاهده و برای خرید آن با شما تماس گیرند.

بازدید از نمایشگاه‌ها :

بازدید از نمایشگاه‌ها :

در این روش شما نقش بازدیدکننده از نمایشگاه را دارید و با برقراری ارتباط با غرفه داران و بازدیدکنندگان می‌توانید محصول خودتان را معرفی کنید و مشتری های مناسبی را پیدا کنید.

حضور در هیئت‌های تجاری :

این روش یکی از بهترین روش ها اما هزینه بردار است که می‌توانید مشتری های معتبر در بحث صادرات و واردات پیدا کنید.

سفارت کشورهای دیگر در ایران :

می‌توانید با رایزن بازرگانی و اقتصادی سفارت ارتباط بگیرید و محصول و یا خدمات خود را به رایزن سفارت پرزنت کنید.در این روش باید بسیار حرفه ای باشید ، اطلاعات کافی داشته باشید و کاملا مسلط باشید.

سفارت ایران در خارج از کشور :

سفارت ایران در خارج از کشور :

در این روش شما با سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور ارتباط می‌گیرید و از این طریق با رایزن های سفارت نیز ارتباط خواهید داشت که آنها می‌توانند به شما مشتری معرفی کنند.

شرکت‌های واردکننده :

لیست شرکت های واردکننده‌ای را پیدا کنید که ترجیحا فعالیت شما و آن شرکت مشابه باشد.این شرکت‌ها حاضر به راحتی حاضرند با شما همکاری داشته باشند.باید اطلاعات و دانش کافی و تسلط بر روی محصول و فعالیت داشته باشید تا بتوانید شرکت مقابل رو مجاب به همکاری با خود کنید.

وبسایت و سئو :

در این روش شما با طراحی یک وبسایت مناسب برای محصول و سئوی آن می‌توانید مشتری های خارجی را به سمت خود هدایت کنید.در این روش مشتری به سمت شما آمده و نیازی نیست که شما به دنبال مشتری بگردید.

ترید مپ :

در وبسایت تریدمپ می‌توانید شرکت های بزرگ را پیدا کنید و با آنها ارتباط بگیرید و محصول خود را پرزنت کنید.توجه داشته باشید که اطلاعات و دیتای ترید مپ به روز و ۱۰۰ درصد قابل استناد نیست.

روش‌های دیگری مانند یلو پیج ها ، لیست شرکت کنندگان در نمایشگاه‌های معتبر و بین‌المللی و همچنین اینستاگرام ، لینکدین و … وجود دارد که هریک می‌تواند برای شما بی‌نهایت مشتری خارجی واقعی به همراه داشته باشد.

خلاصه و جمع‌بندی بازاریابی صادراتی

خلاصه و جمع‌بندی بازاریابی صادراتی

این روش ها تنها گوشه‌ای از تمامی روش‌های بازاریابی صادراتی بود که شما کافیست با تجزیه و تحلیل درست بازار هدف ، یکی از این روش ها را انتخاب کرده و از طریق تنها یک روش ، بی‌نهایت مشتری خارجی و صادراتی واقعی پیدا کنید.

توجه داشته باشید که نوع محصول و همچنین کشور مدنظر شما برای صادرات در انتخاب هریک از این روش ها تاثیرگذار بوده و هر روش با توجه به محصول و کشور شما نتیجه متفاوتی خواهد داشت.

مشاوره رایگان برای بازاریابی و انتخاب درست محصول صادراتی 02191691327

اشتراک گذاری مطالب

Telegram
WhatsApp
LinkedIn

تجارت یونیورسیتی

تجارت را با خیالت راحت یادبگیرید

مطالب اخیر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x