تجـــــــــــــارت یــونیــورسیــتی

با خیال راحــــــــــــــــــت تجارت کنید

ترانزیت چیست

ترانزیت کالا یکی از مهمترین مراحل صادرات و تجارت داخلی می باشد که میتواند با داشتن دانش کافی و نکات لازم هزینه های شما را کاهش دهد

ترانزیت چیست ؟

به طور خلاصه ترانزیت یعنی جابه‌جایی کالا از یک نقطه به نقطه دیگر. ترانزیت ( Transit  )  که ریشه فرانسوی نیز دارد به معنای عبور ، رد شدن و انتقال دادن از یک نقطه به نقطه دیگر است که درواقع می‌توان تعریف دیگر ترانزیت را اینطور بیان کرد که به کالایی که از سمت فروشنده ارسال شده و در حال طی کردن مسیر به سمت خریدار است ترانزیت گفته می‌شود.

در ادامه به تعریف بهتر این فرآیند و انواع آن می‌پردازیم.

انواع ترانزیت

انواع ترانزیت

به طور کلی ترانزیت کالا به ۲ صورت ترانزیت داخلی و ترانزیت بین‌المللی (ترانزیت خارجی) تقسیم می‌شود که تعاریف متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند. یکی از باور های غلط که باعث شده بعضی افراد دچار اشتباه شوند یکی دانستن تعاریف ترانزیت داخلی و خارجی با واردات و صادرات است.در ادامه به تعریف و شفاف‌سازی آنها میپردازیم.

مشاوره کاملا تخصصی و رایگان برای پیدا کردن مشتری خارجی 02191691327

ترانزیت داخلی

در بهترین تعریف برای بیان ترانزیت داخلی که همچنین به آن پاساوان نیز گفته می‌شود می‌توان گفت به انتقال کالا و بار از یک گمرک داخلی به گمرک داخلی دیگر ترانزیت داخلی گفته می‌شود.یعنی چه ؟ 

فرض کنید کالا و محموله وارداتی شما وارد ایران شده و در گمرک بوشهر برای طی کردن مراحل ترخیص و دریافت مجوزهای لازم متوقف شده است.اما اگر این گمرک در این بازه زمانی دچار اختلال و یا به دلیل شلوغی ، حجم بالای بار و ترافیک باعث هدر دادن زمان شما شود آیا می‌توانید برای طی کردن مراحل ترخیص محموله خود و برای تسریع کار ، آن را به گمرکی دیگر ارسال کرده و از آنجا اقدام به ترخیص کنیم ؟‌

بله ، شما می‌توانید با ارسال کالای خود از یک گمرک ( گمرک بوشهر به طور مثال ) به گمرک دیگر ( گمرک بندر امام خمینی ) که خلوت تر است ، باعث تسریع روند ترخیص خود شوید که به این انتقال بین ۲ گمرک ترانزیت داخلی یا پاساوان نیز گفته می‌شود. لازم به ذکر است اگر این پروسه از طرف خود گمرک اقدام شود هیچگونه هزینه جانبی برای مالک بار نداشته و تمامی هزینه‌های ارسال به عهده خود ارگان می‌باشد.

اما اگر صاحب بار درخواست برای انتقال داده باشد مقداری هزینه اضافی بابت ارسال ، خسارات احتمالی ناشی از انتقال ، حق بیمه و دیگر مسائل خواهد داشت.اما فاکتورهای اصلی برای محاسبه هزینه ترانزیت داخلی عبارتند از :

 

  • نوع کالا
  • حجم و وزن کالا
  • ارزش مادی کالا
  • فاصله بین گمرک‌های داخلی ( مبدا تا مقصد )
  • نوع ترانزیت داخلی
  • مسیر ترانزیت

شما باید بلد باشین که چطور تجارت و صادرات محصول را به روش تجارت با سرمایه کم انجام دهید

ترانزیت بین‌المللی چیست ؟

ترانزیت بین‌المللی چیست ؟

ترانزیت بین المللی یعنی ارسال بار صادراتی از یک کشور به کشور دیگر. گاها مبدا و مقصد بار همجوار و همسایه می‌باشند که این ترانزیت به صورت مستقیم ، با هزینه کمتر و بسیار سریع انجام می‌شود و فقط از گمرک‌ مرزی کشور مبدا خارج شده و از طریق گمرک مرزی کشور مقصد وارد می‌شود. 

اما ممکن است بین دو کشور چندین کشور دیگر وجود داشته باشد ؛ در این حالت محموله و بار باید چندین بار وارد کشورهای مختلف شده و از گمرک‌های مرزی خارج شده تا به کشور مقصد برسد که هرکدام از این ورود و خروج‌ها از کشورهای مختلف باعث صرف هزینه‌های گمرکی و عوارضی مختلفی برای صاحب بار خواهد شد.

در این روش باید تمامی اطلاعات با زمانبندی دقیق ورود و خروج از تک تک گمرک‌ها ثبت شود و هزینه آن پرداخت شود. هرچند این مسائل در ترانزیت‌های زمینی صدق می‌کند و شرایط در أنواع دیگر ترانزیت ( دریایی و هوایی ) متفاوت است. به طور کلی از أنواع روش‌های ترانزیت بین‌المللی می‌توان به ۴ مورد زیر اشاره کرد :

 

ترانزیت ریلی : همانطور که مشخص است در این روش از قطار برای ارسال بار از کشوری به کشور دیگر استفاده می‌شود که معمولا بین کشورهای همسایه که خطوط ریلی مشترک دارند انجام می‌شود.همچنین کشورهای قاره اروپا به دلیل داشتن مرزهای مشترک متعدد و همچنین برخورداری از خطوط ریلی مشترک از این روش استفاده می‌کنند.

ترانزیت دریای : طبیعتا در این روش از کشتی استفاده شده و مناسب کشورهایی است که به دریای آزاد متصل باشند و یا با یکدیگر مرز آبی مشترک داشته باشند.

ترانزیت هوایی : اگر محصول شما از وزن و حجم پایینی برخوردار است و همچنین سرعت ارسال برای شما اهمیت دارد ، بهترین روش ترانزیت هوایی می‌باشد که طبیعتا هزینه آن از روش‌های دیگر به مراتب بیشتر است.

ترانزیت جاده‌ای : یکی از رایج‌ترین أنواع ترانزیت بین‌المللی استفاده از همین روش جاده‌ای‌ می‌باشد.اگر کشور مبدا و مقصد در نزدیکی و یا همسایگی یکدیگر باشند بهترین روش ارسال آن ترانزیت جاده‌ای می‌باشد و طرفداران زیادی دارد.در این روش پس از انتقال بار داخل کانتینر از طریق تریلی های حمل بار و ترانزیتی برای ارسال استفاده می‌شود.

یک تجارت پرسود که میتوانید آن را شروع کنید صادرات به عراق است و این فرصتی مناسب برای شما به حساب می آید.

درآمد ترانزیت

یکی از منبع‌های درآمدی کشورهای واسطه در ترانزیت بین‌المللی از طریق ترانزیت های جاده‌ای و تا بخشی نیز ریلی انجام می‌شود. هر کالای صادراتی برای رسیدن به کشور مقصد ممکن است در مسیر خود از چند کشور عبور کند که این عبور برای هر کشور به چند دلیل باعث درآمدزایی می‌شود و بسیار حائز اهمیت است. 

مثلا اگر کالایی از ترکیه به أفغانستان به صورت جاده‌ای ترانزیت شود طبیعتا در مسیر خود از ایران می‌گذرد که برای اینکه بتواند وارد ایران شود و از مرزهای شرقی خارج شود باید هزینه‌هایی پرداخت شود مانند عوارض و ترخیص و بیمه. همچنین هر تریلی که وارد شده نیاز به استراحتگاه ، خوراک ، بنزین و گازوئیل و دیگر موارد دارد که تک تک این مسائل باعث اشتغال‌زایی و درآمدزایی می‌شود. 

ایران به دلیل موقعیت مناسب ژئوپلتیکی می‌تواند از این روش به درآمد سالیانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار در سال برسد.طبق سخنان وزیر راه و شهرسازی بیش از ۲۰۰ میلیون تن بار در منطقه موجود است که می‌تواند از کریدورهای ایران جابه‌جا شود.این بارها شامل کود‌های ارسالی روسیه به چین و بیش از یک سوم مراودات چین با اروپا می‌تواند باشد که با احتساب دریافت ۷۵دلار از هر تن می‌توانیم به درآمد ۱۱ میلیارد دلار در سال نیز برسیم.

سخن پایانی

اگر به دنبال ارسال کالا به کشورهای دیگر هستید با بررسی دقیق روش‌ها و أنواع ترانزیت بهترین گزینه را انتخاب کنید تا هم در وقت و هم در سرمایه خود صرفه‌جویی کنید.خیلی از تجار با انتخاب روش های نامتناسب ترانزیت برای کالای خود نه تنها به سود نرسیده ، بلکه متحمل ضررهای جبران ناپذیری شده‌اند.تحقیقات کامل قبل از اقدام را فراموش نکنید.

اگر در زمینه ترانزیت کالا و محصولات خود نیاز به راهنمایی دارید تا روند تجارت خارجی خود را به بهترین شکل انجام دهید مجموعه تجارت یونیورسیتی که جزء بهترین مجموعه های آموزش تجارت در ایران می باشد میتواند در این زمینه شمارا همراهی کند.

مشاوره کاملا تخصصی و رایگان برای شروع صادرات 02191691327

اشتراک گذاری مطالب

Telegram
WhatsApp
LinkedIn

تجارت یونیورسیتی

تجارت را با خیالت راحت یادبگیرید

مطالب اخیر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x