کارت بازرگانی چیست ؟
به کارتی که با داشتن آن هر شخص حقیقی یا حقوقی میتواند تجارت خارجی ( صادرات و واردات ) کلیه کالاهای مجاز را به صورتی قانونی انجام داده و از طریق آن وارد سطح بینالمللی تجارت شود را کارت بازرگانی گویند. به زبان سادهتر ، اگر به دنبال شروع صادرات و واردات هستید توصیه تجارت یونیورسیتی به شما اقدام به اخذ کارت بازرگانی میباشد.
چرا که با داشتن آن دیگر نیازی به استفاده از کارت بازرگانی ترخیصکار برای صادرات و واردات ندارید ، و میتوانید از طریق کارت خود به راحتی خرید و فروش خارجی انجام دهید.
مزایای کارت بازرگانی
از مزایا و کاربردهای اصلی داشتن کارت بازرگانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- صادرات کلیه کالاهای مجاز بازرگانی
- صدور گواهی مبدا
- صدور ویزای تجاری
- واردات از مناطق آزاد
- سهولت شرکت در نمایشگاههای بینالمللی خارجی و داخلی
- ثبت سفارش و ترخیص کالا
و بسیار از مورد دیگر که میتوانید با اخذ کارت بازرگانی از ویژگی های آن استفاده کنید.
مشاوره کاملا تخصصی و رایگان برای اخذ کارت بازرگانی
02191691327
شرایط جدید اخذ کارت بازرگانی در سال ۱۴۰۲
برای دریافت کارت بازرگانی به صورت حقیقی و یا حقوقی شرایط متفاوت میباشد ، همچنین اشخاص حقیقی غیر ایرانی نیز میتوانند از اخذ کارت بازرگانی بهرهمند باشند اما طبق شرایط خاص که در زیر به آنها اشاره کردهایم .
۱ – برای اشخاص حقیقی ایرانی :
اشخاص حقیقی ایرانی برای اخذ کارت بازرگانی نیازمند داشتن شرایط زیر میباشند :
- داشتن حداقل ۲۱ سال سن تمام.
- داشتن سابقه بیشتر از ۳ سال در زمینه تجاری که از طرف دو نفر دارنده کارت بازرگانی تایید شده باشد یا ارائه داشتن مجوز تولید از یکی از وزارتخانههای تولیدی.
- داشتن حساب جاری در یکی از بانک های داخلی.
- نداشتن فعالیت دولتی و یا استخدام در دستگاههای دولتی ( کارمند دولت نباشید ).
- نداشتن سوابق کیفری حاشیهساز.
قانون جدید وضع شده در تابستان ۱۴۰۲ : طبق قانون جدیدی که دولت در سال ۱۴۰۲ وضع کرد ، برای داشتن کارت بازرگانی نیازی به داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت ندارید و اگر خدمت سربازی را انجام ندادهاید دیگر نگران اخذ کارت بازرگانی نباشید.تا سال ۱۴۰۱ شرایط و قوانین به نحوی بود که برای اخذ این کارت حتما میبایست کارت پایان خدمت و یا معافیت از خدمت داشته باشید اما به در سال جدید این قانون برای حمایت از صادرات و واردات و برای رشد اقتصاد داخلی لغو شد.
قانون جدید وضع شده در۲۵ دیماه ۱۴۰۲ : طبق این قانون که به تازگی تصویب و اجرا شده است شرط ارائه سند محل کسب با کاربری غیر مسکونی برای دریافت و تمدید کارت بازرگانی حذف شد. یعنی دیگر برای دریافت و یا تمدید کارت بازرگانی نیازی به داشتن یک دفتر کار ندارید.
یعنی یکی از بزرگترین چالشهای دریافت کارت بازرگانی حذف شد و همانطور که میبینید قوانین روز به روز در حال سادهتر شدن و راه برای تجارت بازتر خواهد شد.
حذف این دو تبصره مهم در جهت اخذ کارت بازرگانی خیال بسیاری از تجار و علاقهمندان به تجارت را راحت میکند.امیدواریم این روند سادهسازی روز به روز ادامه داشته باشد و همه با هر شرایطی امکان تجارت را برای خود فراهم کنند.
شما باید بلد باشین که چطور تجارت و صادرات محصول را به روش تجارت با سرمایه کم انجام دهید
۲ – برای اشخاص حقیقی غیر ایرانی :
اشخاص حقیقی غیر ایرانی نیز برای اخذ کارت بازرگانی نیازمند داشتن شرایط زیر میباشند :
- داشتن پروانه کارت و اقامت معتبر.
عمل متقابل کشور متبوع برای ایرانیان مقیم آن کشور : به طور مثال اگر فردی آلمانی بخواهد کارت بازرگانی دریافت کند در صورتی مجوز دارد که ایرانیان مقیم در آلمان نیز بتوانند کارت بازرگانی از کشور آلمان دریافت کنند.درواقع این رابطه و مجوز باید دوطرفه باشد.
۳ – برای اشخاص حقوقی :
اشخاص حقوقی نیز برای دریافت کارت بازرگانی نیازمند داشتن شرایط ذیل میباشند :
- مدیران شرکت های دولتی با موضوع حفاظت از صنایع ، شامل قانون نداشتن رابطه استخدامی با ارگانهای دولتی نمیباشند.
- مدیران و رؤسای شرکتها بایست پروانه کار و اقامت معتبر داشته باشند.
- مدیران و روسای شرکتها نباید هیچگونه سابقه محکومیت کیفری موثر داشته باشند : مدیران روسای شرکتهای مرتبط با نهادهای انقلابی و شرکتهای قانون حفاظت صنایع علیرغم دولتی بودن شغل آنها از ارائه گواهی نداشتن سابقه محکومیت کیفری معافند.
مدارک مورد نیاز برای دریافت کارت بازرگانی
برای دریافت کارت بازرگانی داشتن مدارک ذیل الزامیست ، این مدارک عبارتند از :
افراد حقیقی :
- اصل اظهارنامه ثبتنام در دفاتر بازرگانی.
- کپی از همه صفحات شناسنامه
- کپی کارت ملی
- مدارک تحصیلی
- گواهی سوء پیشینه که ۳ ماه اعتبار داشته باشد
- درخواست صدور کارت
- اصل مجوز تولید به نام خود شخص
- اصل فرم بانکی جهت ضمانت و حسن اعتبار
افراد حقوقی :
- دو نسخه فرم عضویت اتاق
- دو نسخه اظهارنامه ثبت در دفتر تجاری
- کپی و اصل اظهارنامه ثبت شرکت
- اساسنامه شرکت
- گواهیی عدم سوء پیشینه مدیرعامل
- تصویر مدیرعامل
- فیشهای بانکی پرداخت هزینه مربوطه
- اصل اظهارنامه دفاتر بازرگانی.
- اصل پلمپ دفاتر صادر شده از اداره ثبت شرکتها
- گواهیی عدم سوء پیشینه
- تقاضانامه ثبت شرکتهای داخلی
- اساسنامه شرکت
- اصل روزنامه رسمی تاسیس
- اصل سند ششدانگ یا ارائه اجارهنامه
- اصل روزنامه رسمی آخرین ثبت تغییرات شرکت
برای داشتن صادرات و یا واردات موفق بهتر است نسبت به اطلاعات مورد نیاز دانش کسب کنید که یکی از این موارد تجارت الکترونیک است که باید آن را بدانید.
برای دریافت کارت بازرگانی به کجا مراجعه کنیم ؟
برای اخذ کارت بازرگانی باید به صورت اینترنتی به سامانه یکپارچه بازرگانی هوشمند با آدرس www.cscs.chambertrust.ir مراجعه کنید و طی چند مرحله با وارد کردن اطلاعات و مدارک مورد نیاز درخواست خود را کامل کنید. هزینه صدور کارت بازرگانی ۴ میلیون تومان و مدت زمان صدور آن حداکثر ۳۰ روزه میباشد.
لازم به ذکر است که قانون بازدید از محل کار توسط بازرس از تیرماه ۱۴۰۲ لغو شده است.
نکات مهم برای اخذ کارت بازرگانی
نکاتی که برای اخز کارت بازرگانی باید به آن توجه داشته باشید تا زمانی که خواستید اقدام به دریافت آن نمایید با مشکل موجه نشوید را در زیر آورده ایم و حتما این موارد را در نظر داشته باشید.
- چه به صورت حقیقی و چه حقوقی برای هر فرد فقط یک کارت صادر میشود.
- مدارک ارائه شده در اتاق باید برابر اصل شوند.
- هر واحد ( ملک ) فقط یک کارت میتواند داشته باشد.
- در هر کدام از مراحل پذیرش و اخذ کارت بازرگانی ، مدیرعامل یا نماینده مدیرعامل به همراه لیست بیمه و معرفینامه باید حضور داشته باشد.
- اگر کارمند دولت هستید مجوز اخذ کارت بازرگانی را ندارید.
آیا برای صادرات داشتن کارت بازرگانی الزامیست ؟
خیلی از تاجران و تازهکاران گمان میکنند که برای صادرات حتما به کارت بازرگانی احتیاج دارند اما حقیقت امر چیز دیگریست.شما برای صادرات کالای خود میتوانید از طریق حقالعمل کاری و کارت بازرگانی ترخیصکار خود پروسه صادرات خود را پیش ببرید.به همین راحتی !
امروزه بسیاری از تجار بدون استفاده از کارت بازرگانی شخصی خود و فقط از طریق ترخیص کار خود پروسه صادرتشان راطی میکنند. بله این یک خبر خوب برای کسانی است که علاقهمند به صادرات هستند اما مدارک و شرایط لازم برای دریافت کارت بازرگانی را ندارند.
آیا برای واردات داشتن کارت بازرگانی الزامیست ؟
بله ، به خاطر انجام فرآیند ثبت سفارش از کشور خارجی ( مبدا ) و مقوله تخصیص ارز شما و یا هر تاجری مستلزم داشتن کارت بازرگانی است و بدون داشتن آن تقریبا فرآیند واردات غیرممکن به حساب میآید. پس اگر برای شروع میخواهید واردات کالا انجام دهید حتما اقدام به دریافت کارت بازرگانی کنید و پس از اخذ آن پروسه واردات خود را آغاز کنید.
جمعبندی از مطالب کارت بازرگانی
هرچند که برای صادرات داشتن کارت بازرگانی الزامی نیست اما پیشنهاد تجارت یونیورسیتی به شما اقدام به اخذ این کارت میباشد ، چراکه با داشتن این کارت بسیاری از گرههای فکری شما در طی مسیر صادرات از بین رفته و با خیالی راحت روند کار خود را پیش خواهید برد.
علاوه بر این اگر برای شما به صورت اتفاقی فرصتی مناسب جهت واردات پیشنهاد شود شما به سرعت میتوانید با داشتن کارت اقدام به واردات کنید و از فرصتهای ریز و درشت در مسیر تجارت بهرهمند شوید.