تجـــــــــــــارت یــونیــورسیــتی

با خیال راحــــــــــــــــــت تجارت کنید

صادرات فرش

صادرات فرش ماشینی یکی از بهترین محصولات برای صادرات در ایران به حساب می آید و با سطح کیفیت فرش ایرانی شما نیازی به اثبات محصول ندارید

آموزش صادرات فرش چگونه تاجر فرش شویم؟

صادرات فرش

یکی از مهم‌ترین ، بزرگترین و پرسودترین کالاهای صادراتی در تاریخ کشورمان ایران ، تجارت و صادرات فرش و صادرات فرش دستباف بوده و هست. این صنعت نه تنها باعث ایجاد اشتغال و درآمدزایی در کشور شده و می‌شود ، بلکه بیانگر فرهنگ و تمدن کشومان نیز است و فقط یک کالای تجارتی معمولی نیست.

دیگر در تمام دنیا این مسئله مشخص شده است که فرش ایرانی رقیبی ندارد و درجه یک محسوب می‌شود. استفاده از طرح‌ها و رنگبندی‌های فوق‌العاده باعث پرطرفدار بودن این فرش‌ها در سرتاسر دنیا شده است.فرش های ایرانی نه تنها در داخل کشور یک کالای گران‌قیمت و تجملاتی محسوب می‌شود بلکه در کشورهای خارجی نیز در دسته‌بندی کالاهای لوکس و ارزشمند قرار دارد.حال به نکات ارزشمند و با اهمیت در صادرات فرض بپردازیم

مشاوره رایگان برای صادرات کالا و بازاریابی
02191691327

میزان تولید فرش‌ ماشینی و دستباف

میزان تولید فرش‌ ماشینی و دستباف برای صادرات کدام بهتر است

امروزه صنعت فرش‌های ماشینی به قدری پیشرفت داشته که کمتر کسی می‌تواند فرش‌های ماشینی را از دستباف تشخیص دهد.در واقع دستگاه‌های پیشرفته جدید با ظرافت و دقت بالایی عمل می‌کنند ، به همین دلیل فرش‌های ماشینی امروزی به مراتب زیباتر و باظرافت‌تر از قبل شده‌اند.

به همین خاطر تولید فرش‌های ماشینی بسیار رونق گرفته تا حدی که شهر کاشان پس از کشور ترکیه در رده دوم تولیدکنندگان فرش ماشینی جهان قرار گرفته است. در مجموع سالیانه بالغ بر ۹۰ میلیون متر مربع فرش ماشینی در کشور تولید می‌شود که بیش از ۶۰درصد آن متعلق به استان أصفهان و بخش زیادی را شهر کاشان از آن خود کرده است.

امروزه بیش از ۹۰۰ تولیدی فرش ماشینی در کشور دایر می‌باشد. هرچند که توان تولید فرش ماشینی در ایران بیش از این اعداد و ارقام است بازهم می‌توان گفت که این صنعت روند رو به رشد و مناسبی را طی می‌کند.این در حالیست که در صنعت فرش دستباف بیش از ۱۱ هزار تولیدی در سرتاسر کشور فعال هستند که بالغ بر ۲۰۰هزار نفر در آن فعالیت دارند.طبق آخرین آمار در سال ۱۴۰۱ بیش ۳ میلیون و ۲۰۰هزار متر مربع فرش دستباف تولید شده که این عدد در مقایسه با فرش ماشینی به مراتب کمتر است که بیانگر سختی و ارزش فرش دستباف ایرانی است.

شما باید بلد باشین که چطور تجارت و صادرات محصول را به روش تجارت با سرمایه کم انجام دهید

تجارت با سرمایه کم

صادرات فرش ماشینی در ایران و برترین کشور ها

طبق آمار سالیانه بیش از ۳۰۰ میلیون دلار از أنواع فرش‌های ماشینی به کشورهای مختلف جهان صادر می‌شود که بیش از ۷۰ درصد از این محموله را شهر کاشان از آن خود کرده است.یکی از بزرگترین قطب های تولید فرش ماشینی شهر کاشان بوده سالیانه از شهرهای اطراف به کاشان مهاجرت کرده و برای اشتغال در این کسب و کار فعالیت می‌کنند.

این حجم از صادرات و میزان درآمد دلاری تنها از این صنعت صادرات فرش بسیار با اهمیت بوده و نشان دهنده فرصتی بسیار عالی برای انجام صادرات موفق به حساب می اید.

از بزرگترین کشور های تولیدکننده فرش ماشینی در جهان می‌توان به ترکیه ، چین ، هند ، بلژیک و هلند أشاره کرد.کشور ترکیه با اختلاف بزرگترین تولیدکننده فرش ماشینی در جهان است که ارزش صادرات آن را توانسته تا بیش از ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ببرد.

دلایل ضعف صادرات فرش ماشینی ایران

از دهه گذشته که تحریم‌های شدید تجاری و بانکی علیه ایران صورت گرفت ، نه تنها بازار فرش ، بلکه تمامی بازارهای صادراتی در ایران به شکل ناراحت‌کننده‌ای رو به افول رفت ، طوری که ایران جایگاه اول خود در صادرات بسیاری از کالاها از جمله فرش ، زعفران ، خاویار و … را از دست داد.

ایالات متحده آمریکا یکی از خریداران بزرگ فرش‌های ایرانی بود که پس از اعمال تحریم ها نیاز خود را از چین تامین کرد و پس از شروع کووید ۱۹ کشور ترکیه را جایگزین کرد. درواقع دلیل اصلی صادرات بالای کشور ترکیه ویروس کرونا بود.اگر تحریم های سیاسی اقتصادی علیه ایران برداشته شود ، کمتر از یک سال ایران می‌تواند جایگاه اول صادرات فرش ماشینی را از آن خود کند.

به همین خاطر توجه داشته باشید که برای صادرات فرش ماشینی یکی از موانع و مشکلاتی که پیش رو دارید تحریم هایی است که علیه کشور ایران اعمال شده ، و شما باید بتوانید به روش های مختلف و درستی این تحریم هارا دور بزنید تا بتوانید به میزان سود بیشتری در صادرات فرش برسید که در ادامه به موانع هایی که در سر راه شما است اشاره میکنیم.

مشتریان و واردکنندگان اصلی فرش ماشینی ایرانی

برخلاف فرش‌های دستباف ایرانی که مقاصد بی‌شمار اروپایی و حتی آمریکایی دارد ، مقصد فرش های ماشینی ایران اغلب کشور های همسایه و مجاور می‌باشد. از جمله بزرگترین واردکنندگان فرش ماشینی ایرانی می‌توان به کشورهای عراق ، افغانستان ، پاکستان ، جمهوری آذربایجان ، چین ، امارات ، گرجستان ، قطر و … اشاره کرد.بیش از نیمی از حجم صادرات فرش ماشینی ایران به دو کشور افغانستان و عراق بوده است.

این موضوع به شما برای انتخاب کشور که بخواهید صادرات فرش ماشینی را انجام دهید بسیار کمک میکند، و تنها کافیست که شما با روش های بازاریابی در این کشور هایی که نام بردیم شروع به پیدا کردن مشتری خارجی بگردید تا بتوانید یک صادرات موفق را تجربه کنید.

پیشنهادی که بسیاری از افراد آن را پذیرفته اند  مشاهده آموزش های رایگان مجموعه تجارت یونیورسیتی می باشد که آموزش صادرات را در 7 جلسه به صورت جامع و کاربردی توضیح داده است و نکات ارزشمندی را در اختیار شما قرار داده ، پیشنهاد میکنیم حتما آن را مشاهده کنید .


مشاهده رایگان آموزش ها

6 دلیل افت صادرات فرش ایرانی

تحریم‌های سیاسی علیه ایران : پس از اعمال تحریم‌های متعدد علیه کشورمان حجم بسیار زیادی از مشتریان خارجی در آمریکا و اروپا را از دست دادیم و کار برای بازرگانان ما بسیار پیچیده و سخت‌ شد.این در حالیست که قبل از تحریم‌ها ، یک چهارم (۲۵درصد) از صادرات فرش ایران به آمریکا صورت می‌گرفت.

رقبای بی‌کیفیت ، اما ارزان قیمت : ورود کشور‌های چین و هندوستان به بازار برای صادرات فرش .این کشورها با عنوان فرش ایرانی بسیاری از فرش های بی‌کیفیت خود را با قیمت پایین به مشتریان خارجی بسیاری فروخته و بازار فرش را به نفع خود تغییر داده‌اند.

نقل و انتقالات مالی : با اعمال تحریم ها علیه ایران نه تنها بازرگانان فرش بلکه تمامی بازرگانان با مشکلات بسیاری در زمینه انتقال ارز مواجه شدند که همین باعث کاهش تعداد مشتریان ، سخت‌تر شدن پروسه صادرات و در نتیجه خروج بسیاری از تاجران از این حرفه شدند.

تعهدات ارزی  : اعمال قوانین تعهدات ارزی باعث دلسردی بسیاری از بازرگانان فرش در طی چند سال اخیر شده است.این تعهدات به این صورت است که تاجران فرش ملزم به برگرداندن ارز حاصل از صادرات فرشی که هنوز به فروش نرسیده می‌شوند.همین اتفاق باعث دلزدگی بسیاری از تجار فرش شده که در مواری منجر به استعفاء نیز گردیده است.

تورم و هزینه مواد اولیه : در دهه اخیر به دلیل وجود تورم‌های بسیار شدید و فاجعه‌بار ،قیمت مواد اولیه تولید فرش چندین برابر شده که همین امر باعث کاهش تولید نیز شده است.

کالاهای جایگزین مقطوع : با گسترش تولید فرش های ماشینی و کفپوش های مدرن با استفاده از دستگاه‌های جدید و پیشرفته تولید فرش‌های دستباف کاهش پیدا کرده است.امروزه با استفاده از دستگاه‌های جدید ، کیفیت فرش های ماشینی به قدری افزایش داشته که کمتر کسی متوجه تفاوت آن با فرش‌های با کیفیت دستی می‌شود.سرعت بالای تولید ، قیمت بسیار ارزان و راحتی در فروش باعث کمرنگ‌تر شدن صنعت بافندگی فرش شده است.

مشتریان اصلی فرش دستباف ایرانی

صادرات فرش ایرانی به تمامی کشورها به جز آمریکا امکان‌پذیر می‌باشد اما برای فروش به هر کشور شما می‌بایست به سلایق و فرهنگ آن کشور واقف باشید. باید بدانید مردم هر کشور به چه رنگ‌هایی و یا به چه ابعادی در فرش علاقه‌مند هستند.اطلاع از این قبیل مسائل کار فروش را به مراتب ساده‌تر و سریع‌تر می‌کند.

مثلا مردم آلمان بیشتر به دنبال فرش هایی با رنگبندی آرام ، سورمه‌ای و لاکی می‌باشند که حداکثر ۶ متر مربع باشد.یا مردم در انگلیس تابع مد روز می‌باشند و استفاده از رنگ‌های ترند سال در فرش باعث فروش راحت‌تر در این کشور می‌شود.

اماراتی ها نیز علاقه‌مند به رنگهای روشن و شاد مانند کرمی و قرمز هستند.اطلاع از این نوع سلایق با جستجو و انجام تحقیقات ساده امکان‌پذیر است.اما از موضوع اصلی دور نشویم و به مهم‌ترین مشتریان فرش ایرانی بپردازیم :

اروپا : آلمان ، انگلستان ، ایتالیا ، فرانسه ، اسپانیا ، روسیه و سوئیس

آمریکا : ایالات متحده آمریکا ،کانادا و آمریکای لاتین

آسیا : ژاپن ، چین ، کره جنوبی ، قطر و امارات متحده عربی

هرچند که پس از تحریم‌ها حجم صادرات به این کشورها کمتر و گاها صفر شده است.اما اگر می‌خواهید طیف وسیع از مشتریان خارجی فرش ایرانی را بشناسید با همراه باشید.

اتریش، اتیوپی، اردن، ارمنستان، اروگوئه، ازبکستان، اسپانیا، استرالیا، استونی، اسلوونی، آفریقای جنوبی، افغانستان، آلمان، امارات متحده عربی، اندونزی، انگلستان، اوکراین، ایالات متحده آمریکا، ایرلند، ایتالیا، بحرین، برزیل، برونئی، بلاروس، بلژیک، بلغارستان، بوسنی و هرزگوین، پاکستان، پرتغال، تاجیکستان، تایلند، تایوان، ترکمنستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، جمهوری چک، جیبوتی، چین، دانمارک، رومانی، زیمباوه، ژاپن، سریلانکا، سنگاپور، سوئیس، سوئد، صربستان و مونته نگرو، عراق، عمان، فدراسیون روسیه، فرانسه، فنلاند، فیلیپین، قبرس، قرقیزستان، قزاقستان، قطر، کانادا، کره جنوبی، کنیا، کویت، گرجستان، گواتمالا، لبنان، لهستان، لوکزامبورگ، لیتوانی، ماکائو، مالزی، مجارستان، مراکش، مکزیک، نروژ، نیجریه، نیوزلند، هلند، هند، هنگ کنگ، ونزوئلا، ویتنام و یونان ۸۲ مشتری انواع فرش و کفپوش‌های ایرانی دستباف در سال گذشته هستند.

اگر از میان این کشورها بخواهیم به اصلی‌ترین آنها اشاره کنیم می‌توان به آلمان ، ژاپن ، امارات و ترکیه به عنوان بیشترین واردکنندگان فرش ایرانی اشاره کنیم.

نگاه کلی شروع و نتیجه صادرات فرش

با وجود تحریم‌ها و محدودیت‌های شدید در زمینه صادرات فرش ، همچنان ورود به این حرفه می‌تواند آوردهای مالی بسیاری برای شما داشته باشد.با برنامه ریزی درست ، انتخاب کشور هدف مناسب ، بازاریابی صحیح و جامع می‌توانید کمک ویژه‌ای به این صنعت کنید و همچنین به درآمدهای غیر ریالی بالایی برسید.

اشتراک گذاری مطالب

Telegram
WhatsApp
LinkedIn

تجارت یونیورسیتی

تجارت را با خیالت راحت یادبگیرید

مطالب اخیر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x