صفر تا صد نکات مهم واردات لباس از ترکیه
واردات لباس از ترکیه
طی سالیان دور و دراز تجارت کالا بین کشور ایران و ترکیه به دلایل مختلف مانند همسایگی و داشتن مرز مشترک ، روابط سیاسی و تجاری قوی ، عرضه کالاهای با کیفیت از سوی هردو کشور و … بسیار قوت داشته است.واردات ایران از ترکیه در زمینه لباس نیز یکی از بیشترین آمارها را در این بین داشته است.
واردات لباس جزو پرسودترین واردات از ترکیه به شمار آمده که نه تنها تاجران ایرانی همیشه از این طریق به سودهای نسبتا بالایی رسیدهاند بلکه بسیاری از افراد غیر متخصص از طریق تجارت چمدانی لباس از ترکیه نیز درآمدهای بالایی داشته اند.در این مقاله میخواهیم به نحوه واردات لباس از ترکیه و آمار آن بپردازیم.
تولید لباس در ترکیه برای واردات آن به ایران چطور است
فروشندگان لباس همواره برای بیان کیفیت بالای محصولات خود آن را به ترکیه نسبت داده و اگر محصولشان ساخت کشور ترکیه باشد با بیان این مسئله درر واقع کیفیت بالای لباس را اشاره دارند.درواقع لباس های ترک همیشه طرفداران بسیار زیادی بین ایرانیان داشته هرچند که نسبت به سایر کشور ها مثل چین ، تایوان و … قیمت نسبتا بالاتری داشته اما کیفیت آن قابل مقایسه نیست و یک سروگردن از تمام رقبای خود در منطقه خاورمیانه بالاتر است تا حدی که میتواند با اروپا و آمریکا نیز رقابت داشته باشد.
طبق آمار کشور ترکیه دومین تامینکننده بزرگ صنعت پوشاک در اروپا شناخته میشود. این صنعت در کل شامل تولید انواع لباسهای مردانه، زنانه، و کودکانه از جمله لباسهای رسمی، لباسهای ورزشی، لباسهای مجلسی و … میباشد.
این کشور بسیاری از برندهای معروف پوشاک را تولید میکند و همچنین به عنوان یکی از مقصدهای مهم خرده فروشی پوشاک جهان شناخته میشود که با توجه به اینکه شما میخواهید به صورت خرد و یا انبوه واردات لباس را انجام دهید نیاز است که کارگو ترکیه را بلد باشید.
روشی که تولیدکنندگان پوشاک در ترکیه برای فروش استفاده میکنند اینست که به تنوع محصولات، کیفیت بالا و قیمت مناسب توجه میکنند.
شما باید بلد باشین که چطور تجارت و صادرات محصول را به روش تجارت با سرمایه کم انجام دهید
شهرهای بزرگ ترکیه در زمینه تولید پوشاک را برای واردت بشناسید
ترکیه یکی از کشورهای بزرگ در زمینه تولید پوشاک است و بسیاری از شهرهای آن نقش مهمی در این صنعت دارند که برای واردات لباس از ترکیه بهتر است به این شهر ها برای پیدا کردن محصول مورد نظر سفر کنید. برخی از بهترین شهرهای ترکیه در تولید پوشاک عبارتند از:
استانبول: با بیش از یک قرن تجربه در صنعت پوشاک، استانبول یکی از مهمترین مراکز تولید پوشاک در ترکیه است. این شهر بیشترین تعداد کارخانجات و کارگاههای پوشاک را در اختیار دارد و همچنین گزینه بسیار مناسبی برای واردات لباس از ترکیه به حساب می اید.
بورسا: بورسا نیز یکی از شهرهای معتبر در تولید پوشاک ترکیه است و دارای بسیاری از کارخانههای پوشاک بزرگ است.
آنتالیا: علاوه بر جاذبههای گردشگری، آنتالیا همچنین یکی از مناطق مهم در تولید پوشاک میباشد.
دنیزلی: این شهر همچنین یکی از مراکز مهم تولید پوشاک در ترکیه است و بسیاری از کارخانجات و کارگاههای پوشاک در آن قرار دارند.
ازمیر: این شهر نیز از جمله شهرهایی است که در تولید پوشاک فعالیت زیادی دارد و دارای صنایع پوشاک بزرگی است.
این شهرها تنها چند نمونه از شهرهای مهم ترکیه در زمینه تولید پوشاک هستند و بسیاری از دیگر شهرها نیز دارای صنایع پوشاک فعالیت زیادی دارند. اما اگر شما در ابتدای کار هستید و میخواهید واردات لباس از ترکیه را شروع کنید این چند شهر گزینه مناسبی برای شما به حساب می اید.
آمار برترین واردکنندگان لباس از ترکیه و جایگاه ایران
سالانه ترکیه بیش از ۳۶ میلیارد دلار از صادرات پوشاک به سرتاسر جهان بهره میبرد ، شما به عنوان یک واردکننده باید آمار کشورهای خواستار پوشاک ترک را مطالعه کنید تا سطح واقعی این کشور و صنعت این کشور را بدانید.
از بزرگترین خریداران پوشاک ترک در جهان ( سال ۲۰۲۲ میلادی ) به ترتیب میتوان به آلمان ( بیش از ۴.۷ میلیارد دلار – ۱۳ درصد ) ، اسپانیا ( ۳.۲۳ میلیارد لار – ۸ درصد ) ، انگلستان ( ۲.۷ میلیارد دلار – ۷.۳۶ درصد ) ، ایالات متحده آمریکا ( ۲.۶۳ میلیارد دلار – ۷.۱۹ درصد ) و سایر کشور ها مانند هلند ، ایتالیا ، فرانسه ، روسیه و عراق اشاره کرد.
در این بین کشور ایران با کمتر از ۲۷۰ میلیون دلار کمتر از ۱ درصد از این بازار را در دست دارد.بیشترین میزان واردات سالانه پوشاک از ترکیه به ایران مربوط به سال ۲۰۱۶ میلادی میباشد که ایران با واردات بیش از ۸۲۴ میلیون دلار تقریبا ۲.۹۶ درصد کل صادرات پوشاک ترکیه را از آن خود کرده بود.
صادرات به ترکیه یکی از فرصت هایی است که میتوانید در کنار واردات لباس از ترکیه از آن استفاده کنید
پیشنهاد دیگری که میتوانید برای واردات به آن فکر کنید واردات از چین است ! شاید برای شما تعجب آور باشد که و برای شما کاری سخت و سنگین به نظر بیاید اما با دانش حداقل سرمایه برای واردات از چین میتوانید به عنوان یک تاجر و وارد کننده شروع به واردات کالا از چین کنید.
روش های واردات لباس از ترکیه
واردات لباس از ترکیه به ایران ممکن است به عنوان یک فرآیند کسب و کار متنوع و پیچیده مطرح شود، اما در کل، مراحل اصلی و روشهای معمول برای انجام این فرآیند به شرح زیر میباشد:
1. شناسایی تامینکنندگان :
: برای شناسایی تامینکنندگان پوشاک در ترکیه که بتوانید از آنها برای واردات به ایران استفاده کنید، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
استفاده از اینترنت برای شناسایی تامین کننده : میتوانید با استفاده از موتورهای جستجوی اینترنتی و وبسایتهای B2B (Business to Business) معتبر، تامینکنندگان پوشاک در ترکیه را جستجو کنید. به عنوان مثال، وبسایتهای معروف مانند Alibaba، Global Sources، Tradekey و … میتوانند به شما در این زمینه کمک کنند.
شرکت در نمایشگاههای تجاری : شرکت در نمایشگاههای تجاری پوشاک در ترکیه میتواند فرصت مناسبی برای برقراری ارتباط با تولیدکنندگان و تامینکنندگان محلی باشد. در این نمایشگاهها، شما میتوانید نمونههای محصولات را ببینید، با کارشناسان و نمایندگان شرکتها ملاقات کنید و ارتباطات تجاری خود را ایجاد کنید.
مشاوران تجاری در معرفی تامین کننده : بهرهگیری از خدمات مشاوره تجاری میتواند به شما کمک کند تا تامینکنندگان پوشاک معتبر در ترکیه را شناسایی و ارتباط برقرار کنید. مشاوران تجاری میتوانند شما را در مراحل انتخاب، بررسی کیفیت و قیمت، مذاکره و برقراری روابط تجاری با تامینکنندگان همراهی کنند.
شبکههای اجتماعی و وبسایتهای تخصصی : استفاده از شبکههای اجتماعی مانند LinkedIn، وبسایتهای تخصصی معرفی تولیدکنندگان و تامینکنندگان، و گروهها و انجمنهای تجاری میتواند به شما کمک کند تا با افراد و شرکتهایی که در صنعت پوشاک در ترکیه فعالیت دارند، ارتباط برقرار کنید.
همچنین یکی از بهترین روشهای انتخاب تامین کننده استفاده از تجربیات دیگر تجار در این زمینه است.یعنی شما با یک تحقیق و پرسوجوی ساده میتوانید به تجربیات ارزشمند بسیاری از تجار ایرانی دسترسی پیدا کنید و از آنها بهر بگیرید.
مشاوره رایگان برای واردات از ترکیه
02191691327
2. تاثیر بررسی کیفیت و قیمت در واردات لباس از ترکیه :
در این مرحله اول شما از قبل باید تحقیقات بازار داخلی را انجام داده باشید و نیازسنجی کرده باشید. یعنی اول باید نیاز بازار داخلی را پیدا کنید و سعی در واردات همان محصول کنید.اینکه قیمت کالاهای مشابه در بازار داخلی و کیفیت آنها با محصول مورد نظر شما چقدر متفاوت است یکی دیگر از ارکان اصلی بررسی میباشد.
به طور مثال ممکن است طبق نیازسنجی شما بازار داخلی نیازمند کالای با قیمت پایین و کیفیت معمولی داشته باشد یا برعکس.درهرصورت این مرحله بسیار حائز اهمیت است و اگر بدون فکر کار کنید مطمئنا در مراحل بعدی دچار معضلات ریز و درشت زیادی خواهید شد.
3. مذاکره و قرارداد برای وارد کردن لباس از ترکیه
در این مرحله پس از اطمینان از محصول انتخابی باید با تامینکننده مذاکره کنید و تا حد ممکن قیمت تمام شده بار را پایین بیاورید.نحوه بیان و اداره شرایط در زمان بستن قرارداد بسیار تاثیرگذار است و یکی از عوامل مهم در این قضیه شناخت فروشنده به لحاظ رفتاری ، شخصیتی و آداب و رسومی است که کمک شایانی در بستن قرارداد به شما خواهد کرد.
4. انجام مراحل گمرکی پس از خرید و واردات محصولات
مراحل گمرکی در واردات پوشاک از ترکیه به ایران به طور کلی شامل چند مرحله است. البته باید توجه داشت که ممکن است برخی از مراحل و نکات به تغییرات قوانین مربوطه وابسته باشد. در هر صورت، مراحل عمومی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- 1. تنظیم مدارک : ابتدا باید مدارک لازم برای واردات پوشاک از ترکیه به ایران تهیه شود. این شامل فاکتور فروش، بارنامه، گواهی مبدأ کالا و سایر مدارک مربوطه است.
- 2. پرداخت مالیات و عوارض : باید مالیات و عوارض مربوط به واردات پوشاک به ایران پرداخت شود. این شامل مالیات ورودی، عوارض گمرکی و سایر هزینههای مربوطه است.
- 3. اظهارنامه گمرکی : پس از پرداخت مالیات و عوارض، باید اظهارنامه گمرکی مربوط به واردات پوشاک تهیه و تنظیم شود. این اظهارنامه شامل جزئیات مربوط به کالاها، مقدار، ارزش و سایر اطلاعات مربوطه است.
- 4. بازرسی و تحویل کالا : پس از اظهارنامه، کالاها به تفتیش گمرکی میروند. در صورت تایید و عبور مراحل گمرکی، کالاها به مقصد نهایی تحویل داده میشوند.
- 5. ثبت و صدور مجوزهای لازم : در نهایت، باید مراحل ثبت و صدور مجوزهای لازم برای واردات پوشاک به ایران انجام شود. این شامل ثبت و اخذ مجوزهای صادرات و واردات است.
مهم است که در طول این مراحل، قوانین و مقررات گمرکی مربوطه را رعایت کرده و مدارک لازم را به طور دقیق و کامل تهیه کنید. همچنین، باید به تغییرات و اصلاحات مربوطه در قوانین گمرکی توجه داشته باشید.
5. حمل و نقل لباس ها برای واردات به ایران :
در نهایت، باید مراحل حمل و نقل محصولات از ترکیه به ایران را برنامهریزی کنید. این شامل انتخاب حملونقل دریایی، هوایی یا زمینی، بر اساس زمان، هزینه، و نوع محصول میباشد که در این مورد بهترین گزینه استفاده از راه زمینی و ریلی برای صرفهجویی در هزینه و راه هوایی برای صرفهجویی در زمان میباشد.
اغلب تجار از روش های زمینی و ریلی استفاده میکنند چرا که به دلیل همسایگی این دو کشور سرعت انتقال در روش های زمینی و ریلی به نسبت بالاتر است و ارسال از طریق مسیر هوایی صرفه اقتصادی ندارد.
به علاوه، برای واردات لباس به ایران، باید مراقب باشید که با مقررات گمرکی و قوانین صادرات و واردات هر دو کشور، تطابق داشته باشید. همچنین، پیشنهاد میشود با متخصصان و مشاوران تجاری محلی مشورت کنید تا بهترین راه حلها را برای واردات موفق لباس از ترکیه به ایران انتخاب کنید.
جمعبندی واردات لباس از ترکیه
همواره خرید لباس از ترکیه و فروش آن در داخل هم برای تاجران و هم برای مسافران درامدهای بسیار خوبی به همراه داشته و دارد.لازمه داشتن اینگونه درآمدهای ایدهآل تحقیقات بازاری گسترده و صبورانه است.
اگر نیاز بازار داخل را به خوبی تشخیص دهید و بهترین کالا را از لحاظ قیمت و کیفیت از ترکیه تامین کنید مطمئن باشید که در این تجارت شکست نخواهید خورد اما اگر برای زودتر به نتیجه رسیدن مراحل واردات را به خوبی طی نکنید بی شک دچار ضرر در تجارت خواهید شد و نتیجه این شکست ها عواقب ناخوشایندی برایتان خواهد داشت برای دریافت نکات و تکنیک های بیشتر در تجارت و بازاریابی برای واردات و یا صادرات کالا با مجموعه تجارت یونیورسیتی در آموزش تجارت همراه باشید .